ПОЧЕЛО ПОДНОШЕЊЕ ЗАХТЕВА ЗА ПОДСТИЦАЈЕ У СТОЧАРСТВУ

Са првим даном фебруара започело је подношење захтева за подстицаје у сточарству и то за тов јунади, јагњади, јаради и свиња, као и за подстицаје за краве за узгој телади за тов и краве дојиље.

Сточари подстицај за тов стоке могу да остваре ако Управи за аграрна плаћања поднесу захтев за остваривање права на подстицаје за тов јунади, свиња, јагњади и јаради од 1. фебруара до 31. јула 2021. године и то за грла предата кланици или извезена у периоду од 1. јула 2020. године до 30. јуна текуће године.

Висина подстицаја износи за тов јунади износи 15.000 динара по грлу у тову; за тов јагњади и јаради 2.000, док за тов свиња та цифра износи 1.000 динара по грлу.

Сточари у истом периоду – од 01. фебруара до 31. јула 2021. године могу поднети захтев за остваривање права на подстицаје за краве за узгој телади за тов, за најмање две краве отељене у периоду од 01. јула 2020. године до 30. јуна 2021. године, а за свако грло се у току једне календарске године остварује подстицај од 20.000 динара.

Такође, актуелни су и подстицај за краве дојиље, старости преко 24 месеца, које припадају товним грлима чисте расе, која припадају стаду намењеном за узгој телади за производњу меса, где висина подстицаја износи 40.000 динара по грлу.

Више информација можете пронаћи на сајту Управе за аграрна плаћања.

 

Read 749 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…