ДОДЕЉЕНА СРЕДСТВА УДРУЖЕЊИМА ГРАЂАНА НАЦИОНАЛНИХ МАЊИНА И УДРУЖЕЊИМА ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

У свечаној Сали у згради Општине Нови Бечеј данас су потписани уговори о додели средстава за рализацију програма удружења особа са инвалидитетом, као и удружења грађана националних мањина у 2021. години из буџета општине Нови Бечеј.

Овом одлуком, за подстицање програма или недостајућег дела средстава за финансирање програма удружења грађана националних мањина из буџета општине Нови Бечеј одобрена су средства у укупном износу од 350.000 динара.

На основу Одлуке о мерама за подстицање равноправности особа са инвалидитетом, а на предлог Одбора за социјална питања општине Нови Бечеј, за реализацију програма у текућој години поменутим удружењима одобрена су средства у износу од 500.000 динара. Уговор су данас потписали и представници Међуопштинске организације слепих и слабовидих из Зрењанина, која, са обухваћених 56 насељених места, покрива целокупну територију Средњебанатског округа, односно, Град Зрењанин и општине Нова Црња, Сечањ, Житиште и Нови Бечеј.

Овим путем, средства су одобрена још и Удружењу особа са инвалидитетом општине Нови Бечеј, церебралне и дечије парализе, Удружењу параплегичара Баната како и Удружењу самохраних родитеља и породица деце са инвалидитетом “Плава шкољка”.

 

Read 1662 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…