У ШЕСТ ЛОКАЛНИХ САМОУПРАВА ВИДЕО-НАДЗОР У ШКОЛАМА И БЕСПЛАТАН ИНТЕРНЕТ

Покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић уручио је у четвртак 16. децембра, уговоре о додели бесповратних средстава представницима шест локалних самоуправа на територији АП Војводине, које су то право оствариле на конкурсу за финансирање пројеката у области електронских комуникација, међу којима је и општина Нови Бечеј.

Иванишевић је нагласио да су средства, у укупном износу од 7,5 милиона динара, додељена локалним самоуправама треће и четврте категорије републичког просека развијености. Реч је о општинама Сечањ, Житиште, Нова Црња, Нови Бечеј, Шид и Ириг. Оне ће ова средства наменити за успостављање хотспот локација бесплатног интернета и пројекте видео-надзора у школама – “Безбедна установа”.

"Наше опредељење је да у свим конкурсима посебно водимо рачуна о слабије развијеним локалним самоуправама. Желимо да им помогнемо како би прешле у вишу категорију развијености. Веома је значајно и то што је реч о пројектима који директно утичу на побољшање живота грађана у тим срединама", истакао је Ненад Иванишевић.

Ресорни секретар је указао на то да ће реализацијом ових уговора бити омогућено увођење бесплатног интернета у шест општина на неколико локација, које су класификоване и као туристичка места. То доприноси развоју туристичке привреде, нагласио је он.

Као посебно важно, када је реч о циљевима овог конкурса, Иванишевић је истакао улагање у сигурност деце и постављање видео-надзора у школама.

 

Read 1464 times

                                            

              Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…