РАСПИСАНИ ЈАВНИ ПОЗИВИ ЗА КОРИШЋЕЊЕ БЕСПОВРАТНИХ СРЕДСТАВА У ПОЉОПРИВРЕДИ

Управа за аграрна плаћања Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде расписала је неколико Јавних позива за подношење пријава за утврђивање права на коришћење бесповратних средстава за набавку нових трактора, механизације и опреме у 2022. години.

Јавни позив расписан је 24. јануара и траје до 23. фебруара, истакао је Милан Стојшин, помоћник председника општине задужен за пољопривреду.

Пројекат за конкурентну пољопривреду у 2022. години спроводи се по програму 10-40-50, при чему се 10% односи на сопствено учешће, 40% на кредит, док је повраћај средстава 50%, објаснио Стојшин. Он подсећа да је почело и подношење захтева за подстицаје у сточарству и то за тов јунади, јагњади, јаради и свиња, као и за подстицаје за краве за узгој телади за тов.

Када су у питању захтеви за одобравање пројекта за ИПАРД подстицаје за инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава у набавку новог трактора, Управа за аграрна плаћања обавештава кориснике, да ће на основу Седмог и уједно последњег Јавног позива ИПАРД ИИ програма исте почети да прима од 17. фебруара 2022. године.

Више информација можете сазнати путем броја телефона Управе за аграрна плаћања 011/30-20-100.

 

Read 1396 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…