АНГАЖМАН У САВЕТУ ЕВРОПЕ ПРУЖА ДРАГОЦЕНА ИСKУСТВА

Савет Европе је међународна организација основана 1949. године коју данас чини 47 држава чланица, са седиштем у Палати Европе у Стразбуру, на граници Француске и Немачке.

Сврха његовог постојања огледа се, пре свега, у остваривању личних и демократских права и слобода у Европи, а занимљиво је да чланство у Савету Европе није условљено чланством у Европској унији.

У оквиру Савета Европе функционише и Kонгрес локалних и регионалних власти који представља висе од 200 хиљада локалних и регионалних власти из поменутих 47 европских земаља, међу којима се налази и Србија. Члан делагације Републике Србије у Већу региона у оквиру Kонгреса локалних и регионалних власти Савета Европе већ годинама је Матија Kовач, посланик у Скупштини АП Војводине тренутно у свом другом мандату.

Kовач је досадашње искуство у Савету Европе стекао извршавајући своје обавезе у склопу посматрачких мисија и мониторинга држава у Грузији, Молдавији, Словенији, Македонији, Немачкој, Албанији, Шведској и у Француској.






Read 317 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…