УСKОРО KОНKУРС ЗА ЕНЕРГЕТСKУ САНАЦИЈУ ПОРОДИЧНИХ KУЋА И СТАНОВА

Министарка рударства и енергетике, Дубравка Ђедовић, недавно је уручила уговоре о суфинансирању програма у 131 локалној самоуправи, међу којима је и Општина Нови Бечеј, у оквиру пројекта „Чиста енергија и енергетска ефикасност за грађане у Србији“.

За реализацију поменутог Програма предвиђен је износ од 8.000.000 динара, од чега ће 4.000.000 обезбедити надлежно министарство, док ће преостали део средстава бити издвојен из буџета локалне самоуправе.

Програм се успешно спроводи већ 3 године као помоћ грађанима да замене врата, прозоре, поставе изолацију, уграде ефикасне котлове и поставе соларне панеле. Процене су да ће у наредних 5 година близу 50.000 домаћинстава уз субвенције применити неку од мера енергетске ефикасности, а за то ће укупно бити издвојено 50 милиона долара уз помоћ Светске банке и других финансијских институција. Тачан датум расписивања конкурса биће објављен на сајту општине Нови Бечеј.


Read 526 times

                                            

              Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…