ГУРМАНИ УKРСТИЛИ ВАРЈАЧЕ У НОВОМ БЕЧЕЈУ

На платоу испред марине „Градисте“ у Новом Бечеју одржано је још једно „Опасуљивање“, гастро манифестација која сваког лета окупи велики број гурмана, али и љубитеља доброг провода.

Ове године, Тиским кејом ширио се неодољиви мирис из више десетина котлића, од чега је 35 пријављено за такмичење, а програм је употпуњен наступом Удружења „Фолклорика“ из Новог Сада, као и низом такмичења за децу и одрасле.

Здравицом и духовитим анегдотама које сведоче управо мирном, али аутентичном животу Војвођана, присутне је поздравио и глумац Миленко Павлов.

У домаћинском маниру, под сваким шатором могли сте пробати укусан пасуљ, а уз то добити и савет искусних кувара који су несебично открили мале тајне великих стручњака.

Kоји су критеријуми по којима је на измаку дана изабран најукуснији пасуљ, открила нам је председница жирија и директорица Туристичке организације града Kикинде, Јасмина Миланков.

У овом лепом, али и тешком задатку помогли су јој Ранко Јањић, Шандор Ереш, Зоран Мојић, Стеван Воргић и Биљана Милановић, а након пажљивог оцењивања награду за најбоље скувани пасуљ однеле су представнице Туристичке организације општине Жагубица.

Награде за друго, али и треће место освојиле су екипе из Новог Бечеја.






Read 478 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…