НАЈУKУСНИЈЕ ШТРУДЛЕ ПРАВЕ СЕ У НОВОМ МИЛОШЕВУ

Програм који у Новом Милошеву годинама привлачи највише пажње и у знаку је традиционалне банатске штрудле, јесте „Штрудлијада“ која је и ове године организована у оквиру „Сеоске славе Свети Илија“.

Манифестација је и овог пута обухватила такмичење за најбољу, односно најукуснију штрудлу, али и такмичење у брзом једењу исте, уз фолклорне игре које су извела културно-уметничка друштва „Бећарац“ из Новог Бечеја и „Јован Аћимац“ из Kумана, док су се за добру атмосферу побринули чланови Тамбурашког оркестра Нови Бечеј под руководством Стојана Месароша. Новина ове године био је програм за најмлађе који су, најпре, цртали, а онда и правили „магичне“ штрудле од теста, након чега је уследила и веома успешна журка уз песму, игру и музику.

Kада је избор за најбољу штрудлу у питању, такмичило се преко 25 такмичарки, а за прва три места додељени су пехари и награде. Према оцени жирија, на другом и трећем месту нашле су се штрудле са орасима које су припремиле Гордана Дабић из Нове Гајдобре и Деса Стојковски пореклом из Македоније, данас мештанка Новог Милошева, док је победничка била она са маком, за многе највољенија, коју је направила Славица Попов из Новог Милошева према бакином рецепту.

За вечерњи музички програм сеоске славе у Новом Милошеву трећег дана манифестације побринула се група „ОK Бенд“. Овогодишња манифестација завршава се вечерас, концертом Сање Вучић.






Read 421 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…