„KВАЛИТЕТ ИСПРЕД KВАНТИТЕТА”, ПОРУЧУЈУ ВОЈВОЂАНСKИ ВИНАРИ

У организацији Удружења воћара и виноградара „Боеми“, а уз подршку Туристичке организације општине Нови Бечеј, у Завичајном музеју „Главашева кућа“ одржан је 11. „Сусрет виноградара Војводине“.

Након дочека гостију у сувенирници на Тиском кеју, дружење у музеју здравицом је отпочео глумац Јовица Јашин, а уследила је промоција вина са Бисерног острва, уз дискусију о актуелним проблемима произвођача и дегустацију.

Присутни су имали прилику и да уживају у аромама вина винарије „Флеур Д’Орангер“, у чијим је виноградима највише заступљена чувена сорта мускат крокан, а која уједно представља и својеврсни бренд Новог Бечеја. Директор Туристичке организације, Саша Дујин, истакао је значај оваквих сусрета и када је у питању боља видљивост општине Нови Бечеј на винској мапи Србије.

Уз легенду о Грофу Рохонцију који је у 19. веку у ове пределе донео сорту мускат крокан, са Бисерног острва препричавају се и бројне анегдоте и доживљаји оних који су својевремено посетили винограде у старом кориту реке Тисе.

На скупу војвођанских виноградара нашао се још један од чланова винског витешког реда, Светозар Бајшански из Сремских Kарловаца.

Иако је чувена изрека да виноград тражи слугу, а не господара, искусни винари поручују да је уз савремену технологију данас могуће олакшати производњу и уједно достићи добар квалитет и уникатни укус вина.






Read 350 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…