ЗАВРШЕН ЈОШ ЈЕДАН ЦИKЛУС МЕРА ЕНЕРГЕТСKЕ САНАЦИЈЕ

Након расписивања јавног позива за суфинансирање мера енергетске санације породичних кућа и станова и његовог закључења, јуче су у свечаној сали зграде Општинске управе у Новом Бечеју потписани и тројни уговори између грађана, привредних субјеката и локалне самоуправе.

У оквиру новог циклуса програма „Чиста енергија и енергетска ефикасност за грађане у Србији“ који Министарство рударства енергетике Републике Србије уз помоћ локалних самоуправа успешно спроводи већ три године, заинтересованим грађанима пружа се финансијска помоћ у виду субвенција при замени врата, прозора, постављања изолације, уградњи ефикасних котлова и набавке соларних панела.

За ове сврхе у новобечејској општини издвојено је 8 милиона динара од чега је половину обезбедило ресорно министарство, док другу половину обезбеђује општина Нови Бечеј, истакао је председник општине Нови Бечеј, Саша Максимовић.

Према постојећим проценама у наредних пет година захваљујући програму „Чиста енергија и енергетска ефикасност за грађане у Србији“ око 50 хиљада домаћинстава ће уз субвенције применити неку од мера енергетске ефикасности, а за то ће бити издвојено укупно 50 милиона долара и то уз помоћ Светске банке и других финансијских институција.






Read 349 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…