ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА „ОСМЕХА ВОЈВОДИНЕ”

Изградња брзе саобраћајнице у дужини од 185 километара која ће повезати територије Сомбора, Куле, Врбаса, Србобрана, Бечеја, Новог Бечеја и Кикинде, познате као „осмех Војводине“, јуче је званично отпочела. У питању је једна од највећих инвестиција државе која ће поред наведених општина и градова имати значајан утицај и на општине у широј зони око саобраћајнице у смислу развоја индустријских зона, али и развоја туризма.

Свечаном отварању радова на изградњи саобраћајнице која почиње од крака из правца Сомбора, присуствовао је и председник општине Нови Бечеј, Саша Максимовић. Он је са посебним задовољством најавио још једну брзу саобраћајницу која ће спојити Нови Бечеј са Зрењанином.

Изградња брзе саобраћајница Бачки Брег - Наково почела је са бачке, док би се могло очекивати да ће следеће године радови почети и са банатске стране. Када је општина Нови Бечеј у питању дужина саобраћајнице која ће пролазити њеном територијом је чак 35 километара, а за сада је урађен урбанистички пројекат и завршена је јавна расправа, након чега ће уследити и поступак експропријације. У овом процесу важна је сарадња, али и ангажованост суседних општина којима је у интересу да радови почну што пре, истакао је Максимовић.






 

Read 227 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…