СРЕДЊОШKОЛЦИ САЈМОМ ПРИKАЗАЛИ ЗНАЊЕ, ТРУДИ И РАД

Сајмом испред Средње школе Нови Бечеј и званично је обележена такозвана Недеља школе којом су прослављене две значајне годишњице, година оснивања ове образовне установе и година изградње зграде у којој се она налази.

Била је ово одлична прилика да се јавности путем занимљиво осмишљених и креативних штандова прикаже део оног што ученици новобечејске средње школе раде током године и да на својеврстан начин отворе врата и прикажу могућности које школа пружа. Сајам који су ученици осмислили у сарадњи са својим наставницима круна је овонедељених разноврсних активности у којима су могли да се истакну сви средњошколци, рекла је овом приликом директорка школе, Анита Бојић Перкин.

Председник Ђачког парламента Драган Зокић задовољан је што је идеја ученика да се Дан школе ове године обележи током целе недеље успешно реализована.

Била је ово и лепа прилика да разговарамо са ученицима Средње школе који су ове године постигли највеће резултате на школским такмичењима. Међу њима је Уна Чивчић која је под менторством професорке биологије Леоне Kатоне освојила треће место на Еколошкој олимпијади одржаној у Бору чиме је остварила право и за учешће на међународном нивоу такмичења.

Млица Бугарски нашла се ове године међу најбољим рецитаторима Војводине, а са покрајинске смотре уз стручно менторство професорке српског језика и књижевности Дубравке Миловац Срндовић вратила се са златном дипломом.

Ученик првог разреда гимназије Владимир Николић и ученица другог разреда гимназије Kатарина Тубин ове године освојили су трећа места на републичком такмичењу из физике, док су ученице Уна Чивчић и Kатарина Влашкалин освојиле похвале, а на поменуто такмичење пласирала се и ученица Милица Сузић. Стручно менторство својим талентованим ученицима пружио је професор физике Атила Леваи.






Read 95 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…