НОВА РАЧУНАРСКА ОПРЕМА ЗА ДОМ ЗДРАВЉА

Након што је Здравствена амбуланта у Куману недавно добила донацију Месне заједнице Кумане у виду неопходне опреме и канцеларијског намештаја, данас је Дом здравља Нови Бечеј помогнут рачунарском опремом, а средства за њену куповину у вредности од 500 хиљада динара обезбедила је Месна заједница Нови Бечеј.

Донацију у виду рачунара, монитора, штампача и фотокопир апарата у име Дома здравља Нови Бечеј примио је др Жарко Ђорђевић, вршилац дужности директора ове установе, док су опрему уручили Миленко Гарчев, председник Савета МЗ Нови Бечеј и његов заменик, Владимир Давидовић.

„Донели смо седам рачунара, седам монитора и два штампача, с тим да нисмо могли донети сву опрему одједном, јер је наша техничка служба отишла да донесе и преостали део опреме. Сви врло знамо да је Дом здравља Нови Бечеј у врло тешкој ситуацији и самим тим овај мали помак или искорак, да тако кажем, јесте добра ствар која ће , искрено се надам, довести до побољшања самог функционисања Дома здравља. У ранијем разговору са в.д. директором Дома здравља, господином Жарком Ђорђевићем, добили смо информацију да рачунарска опрема стара, дакле, или је нема или је тотално дотрајала и да је донација Месне заједнице Дому здравља више него добра, а користиће и нашим грађанима који као пацијенти у наредном периоду буду долазили. Могу да кажем у своје име, као председник Месне заједнице Нови Бечеј, сматрам да је то одговорност сви нас који смо у локалној самоуправи, да је неопходно да се увек нађемо Дому здравља и да га на сваки начин помажемо“, рекао је након уручења опреме Миленко Гарчев, председник Савета МЗ Нови Бечеј.

У којој мери ће нова опрема допринети побољшању услуга које Дом здравља Нови Бечеј пружа својим пацијентима, образложио је руководилац ове установе, др Жарко Ђорђевић: „И сами сте свесни у каквој је ситуацији Дом здравља Нови Бечеј уназад неколико година, да смо у блокади скоро годину дана. Ово је велики помак од стране Месне заједнице Нови Бечеј, да су нам купили средства која су преко потребна. Ако кажем да су нам обезбедили седам комплетних рачунара, штампаче и фотокопир апарате, а да до скоро нисмо ни имали могућност да обављамо ту делатност, односно пружање боље здравствене заштите пацијентима. Много им хвала и надам се да ћемо наставити са добром сарадњом, захваљујући наравно и локалној самоуправи. Ми смо у тешкој ситуацији, али сви покушавамо да све то на неки начин доведемо у ред. Још једном се захваљујем Месној заједници Нови Бечеј.“

Подсетимо, рачуни Дома здравља Нови Бечеј су у блокади због дуговања према добављачима од скоро 138 милиона динара, па се обавезе према добављачима измирују путем уговора о асигнацији, што значи да оне зависе искључиво од Републичког фонда за здравствено осигурање.


Read 962 times

                                            

              Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…